News

Back to news

Vil.la Museu Pau Casals rep l'EMAS en gestió ambiental de la Generalitat i l’UNE-EN ISO14001 d’AENOR

02/02/2012

Vil.la Museu Pau Casals rep l'EMAS en gestió ambiental de la Generalitat i l’UNE-EN ISO14001 d’AENOR Juntament amb la Vil.la Museu Pau Casals han obtingut aquests certificats de gestió ambiental el Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Fundació Joan Miró, el Museu de Montserrat i l’Arts Santa Mònica

El Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va presidir ahir l’acte de lliurament dels distintius ambientals europeus EMAS i el certificat de gestió ambiental ISO 14001 a cinc equipaments culturals amb un clar compromís amb l’entorn: El Museu Nacional d’Art de Catalunya, La Fundació Pau Casals- Vil·la Museu Pau Casals- , la Fundació Joan Miró, el Museu de Montserrat i l’Arts Santa Mònica.
El lliurament dels distintius el van fer la directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, i el president d’AENOR, Manuel López Cachero. L’EMAS és un sistema voluntari de gestió ambiental que permet les organitzacions tenir un coneixement detallat de les activitats i dels seus impactes ambientals, alhora que estableixen els mecanismes per reduir-los i, per tant, obtenir estalvis econòmics importants, gràcies a l’optimització dels recursos. Els cinc equipaments culturals han desenvolupat diferents tasques per aconseguir reduir els residus, el consum d’aigua i la despesa energètica, entre altres amb un clar compromís social més enllà de la seva tasca de conservació i difusió del patrimoni.

El projecte EMAS a equipaments culturals comença l’any 2007 amb l’objectiu de detectar i definir oportunitats de difusió del medi ambient en els equipaments culturals (museus, teatres, espais musicals, biblioteques, arxius, etc). Una de les conclusions d’aquest estudi és que les entitats culturals es poden dotar d’un sistema de gestió ambiental per millorar la seva eficiència i, per tant, reduir costos. Amb aquest objectiu, la Fundació Pau Casals va iniciar el procés de certificació de la Vil·la Museu Pau Casals l’any 2010 amb la col·laboració de la consultora Ecogesa.
Des de la Vil·la Museu Pau Casals considerem que l’EMAS és una eina per desenvolupar la nostra activitat d’una manera respectuosa amb el medi ambient, minimitzant els recursos energètics i hidràulics que cada dia són més escassos. La implantació d'un Sistema de Gestió Ambiental d'acord a la norma UNE-EN ISO 14001 sistematitza els aspectes ambientals que es generen en cadascuna de les activitats que es desenvolupen en la nostra organització, promou la protecció ambiental i la prevenció de la contaminació des d'un punt de vista d'equilibri amb els aspectes socioeconòmics. Creiem que la implantació d’aquest sistema serveix per organitzar bona part de les nostres tasques internes i millorar l’organització en general, més enllà fins i tot dels aspectes ambientals i animem a totes les entitats culturals a prendre part en aquesta iniciativa.

http://www.paucasals.org/ca/museu-medi-ambient/
Foundation Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museum: +34 977 684 276
Foundation: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · Created by Signia