News

Back to news

Estrena del documental sobre Pau Casals per TV3

18/09/2012

Estrena del documental sobre Pau Casals per TV3 El dimarts 18 de setembre a les 23.20h, el programa SENSE FICCIÓ de Televisió de Catalunya emet el documental: "PAU CASALS, L'HOME QUE VA FER SENTIR EL SILENCI"

Pau Casals va viure convençut que la música podia portar a un món millor, més fraternal i just. Un món nou que la realitat del segle més violent de la història va negar-li un cop i un altre. La lluita entre aquest ideal esperançat i aquesta realitat dolorosa va ser la vida de Pau Casals.

El documental parteix d'un dels moments culminants de la vida del mestre, l'estrena de l'himne a les Nacions Unides a la seu de l'ONU a Nova York, ara fa 41 anys, per retrocedir a través de la seva extensa biografia i anar responent a una sèrie de preguntes que ajuden a entendre la seva complexa personalitat. També compta amb els testimonis de Marta Casals, la seva vídua, i de personalitats que van conèixer molt de prop el mestre, com Enriqueta Casals, Macià Alavedra, Mischa Maisky, Lluís Claret, Miklós Perényi, Antoni Ros Marbà o Zubin Mehta.

El guió es basa en paraules documentades del propi mestre Casals, amb material audiovisual d'arxiu, alguns d'inèdits a Catalunya fins ara. Recull com un testimoni únic les imatges del moment exacte i precís en què el violoncel de Pau Casals ha tornat a sonar al Palau de la Música Catalana, 70 anys després que deixés de fer-ho quan el mestre va emprendre el camí de l'exili.

El documental ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals, amb la participació i l’assessorament històric de Núria Ballester, directora de la Vil·la Museu Pau Casals. Dirigit per Jaume Boix, el documental ha estat coproduït per Televisió de Catalunya i RBA Continguts Audiovisuals.

Més informació:

http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/4247930
Foundation Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museum: +34 977 684 276
Foundation: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · Created by Signia