News

Back to news

DIA INTERNACIONAL DE LA PAU DECLARAT PER LES NACIONS UNIDES

21/09/2012

DIA INTERNACIONAL DE LA PAU DECLARAT PER LES NACIONS UNIDES En els últims anys de la seva vida Pau Casals va ampliar l’abast del seu combat contra les dictadures i el franquisme al de l’assoliment de la pau mundial. El 24 d’octubre de 1958 Pau Casals va ser convidat pel secretari general de les Nacions Unides, Dag Hammarskjöld, a fer un concert a la seu de l’Assamblea General a Nova York per commemorar del Dia de les Nacions Unides.

Casals va tocar, juntament amb el pianista Mieczylaw Horszowski, la Sonata núm. 2 en re major de Bach i a continuació El Cant dels Ocells. El concert va ser televisat i retransmès per ràdio a més de 40 països del món juntament amb un missatge que Pau Casals havia gravat uns dies abans, en el qual demanava la fi dels experiments nuclears i demanava als governs que cerquessin la dignitat de la pau reivindicant la música com a llenguatge universal i font de comunicació entre els homes. Tant el concert com el discurs van tenir una gran repercussió internacional convertint-lo en un símbol de la pau a tot el món. El mateix any va ser proposat per al Premi Nobel de la Pau.

Avui, Dia Internacional de la Pau declarat per les Nacions Unides, volem compartir amb vosaltres el missatge de Pau Casals. Us podeu descarregar aquest missatge en el document adjunt.
Foundation Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museum: +34 977 684 276
Foundation: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · Created by Signia